Yksilölliset hirsirakennukset tehdään perinteisesti käsityönä veistäen, yksi hirsi kerallaan. Hirsi on aidoimmillaan taideteos, jossa puun eläväpinta ja tekijän kädenjälki saavat näkyä.

Hirsi on 100 prosenttisesti kierrätettävä, aito luonnonmateriaali. Se on ekologinen vaihtoehto perinteistä käsityötä arvostavalle. Hirsirakennuksien jälleenmyyntiarvo säilyy. Vanhat, hyväkuntoiset hirsirungot voidaan siirtää ja ottaa uudelleen käyttöön. Kestävyyden salaisuutena on massiivipuun hengittävä- ja jykevärakenne.

Jokainen rakennus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa hirsirakentamisen perinteitä noudattaen. Tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä hirsikehikot veistetään talven aikana.

Järeämmästä puusta veistettynä pelkkahirsi soveltuu talviasuttaviin hirsitaloihin, vapaa-ajan asuntoihin, savu- ja pihasaunoihin, sekä aitta- ja mökkirakennuksiin. Pelkkahirreksi sahatut ja kuoritut hirret sovitetaan toisiinsa hirsi kerrallaan, niin että ohuempi latva- ja paksumpi tyviosa vuorottelevat. Näin jokainen käsin veistetty seinä on ainutlaatuinen. Hirsiseinän varaukset veistetään moottorisahalla, kirvestä apuna käyttäen. Varaussaumat viimeistellään käsisahalla. Puutapit ja vankat salvokset kuuluvat perinnerakentamiseen. Sivuilta suoraksi sahatun pelkkahirren pinta voidaan erikseen piiluttaa. Piilun pystyaaltokuvio elävöittää hirsiseinää ja veistetty pinta lisää säänkestoa.

Perinnerakentamisen lisäksi, tarjoamme myös pystytyspalvelua talotehtaiden hirsipakettien rakentamiseen.